• Hem
  • /
  • Bästa El ATV (2024): Bäst i Test

Uppdaterad januari 1, 2024 - Skriven Av Arvid Axelsson

I den här artikelserien ska vi ta en närmare titt på de bästa el ATV:erna som finns på marknaden just nu. Med alla de olika modellerna som har dykt upp på senare tid, kan det vara svårt att veta var man ska börja. Men oroa dig inte, för vi har gjort allt det tunga lyftet åt dig.

För många människor är en ATV en nödvändighet när det kommer till att ta sig runt på landsbygden eller i terräng. Men med miljöproblemen som ständigt påminner oss om vår påverkan på planeten, finns det ett växande behov av att hitta mer hållbara alternativ. El ATV:er är ett utmärkt exempel på detta och kan vara lösningen för dem som är trötta på att använda fossilt bränsle.

Som experter inom området och med en passion för allt som har med elfordon att göra, har vi sammanställt denna lista för att göra det enklare för dig att hitta det perfekta valet. Vi vet hur viktigt det är att hitta rätt ATV till rätt pris, så vi har testat och utvärderat varje modell i den här recensionen för att säkerställa att du får den information du behöver för att fatta det bästa beslutet.

Bästa El ATV Är:

3. Hemfint Fyrhjuling 2200 W - ArmyBästa Vägreggad El ATV

4. Hemfint Elektrisk Fyrhjuling - 1200WBästa Billiga Elektriska ATV

5. Lyfco Midi EL-ATV 2000W ProBästa Kompakta El ATV

- Bäst i Test El ATV

Hastighet:

62 km/h

Motoreffekt:

4200W

Batteri:

72V52AH

Vikt:

280 kg

Första intrycket: Imponerande motorstyrka och konstruktion

Hemfint Elektrisk Fyrhjuling 4200W gör ett mycket starkt första intryck tack vare sin kraftfulla motor på 4200W och fyrhjulsdrift. Denna el-ATV har en slående design och en högkvalitativ konstruktion, vilket tyder på att den är byggd för att hålla. Den robusta ramen tillsammans med de stora däcken bidrar till en gedigen känsla.

Prestanda: Makalösa färdegenskaper

Denna eldrivna fyrhjuling erbjuder mycket imponerande prestanda. Med en topphastighet på 62 km/h och ett starkt batteri som ger upp till 50 km körsträcka, blir den en dröm att köra på terräng och i svårframkomliga landskap. Motorns styrka och fyrhjulsdriften säkerställer att den kan hantera alla sorters underlag, vilket gör den perfekt för äventyrslystna förare.

Användarupplevelse: Bekväm och lättanvänd

Trots sin höga prestanda och kraftfulla motor, är Hemfint Elektrisk Fyrhjuling 4200W överraskande enkel att använda. Den har en tydlig och intuitiv kontrollpanel och reglagen är inom bekvämt räckhåll för föraren. Den väger in på 280 kg, men detta är knappast märkbart när man kör, då den hanterar överraskande smidigt och lätt för sin storlek. Användarupplevelsen är verkligen i toppklass och komforten bidrar till att man vill använda den gång på gång.

Värde och konkurrenskraft: En av de bästa, men dyra

Hemfint Elektrisk Fyrhjuling 4200W är utan tvekan en av de bästa el-ATV alternativen på marknaden idag. Det är dock värt att notera att den är ett av de dyrare alternativen - men med tanke på dess kraftfulla prestanda, användarvänlighet och högkvalitativa konstruktion skulle många anse att den är värd vartenda öre. Det skulle vara önskvärt ifall den var godkänd för vägar, men trots denna nackdel är den verkligen någonting att seriöst överväga för dig som vill ha det bästa i terrängfordon-kategorin.

Fördelar

- Mycket kraftfull och pålitlig motor med fyrhjulsdrift
- Starkt batteri som räcker för körsträckor upp mot 50 km
- Högkvalitativ och hållbar kosntruktion

Nackdelar

- Ett av de dyrare alternativen på marknaden
- Inte godkänd för vägar

- Näst Bäst i Test El ATV

Hastighet:

55 km/h

Motoreffekt:

3000W

Batteri:

72V20AH

Vikt:

245 kg

Kraft och prestanda

Hemfint Elektrisk Fyrhjuling 3000W imponerar med sin kraftfulla motor som levererar hela 3000W, vilket resulterar i en topphastighet på 55 km/h. Denna ATV har en körsträcka på cirka 55 km tack vare sitt 72V20AH-batteri, vilket innebär att du utan problem kan njuta av längre turer både i skogen och på andra terränger. Detta är en vesäntlig styrka, och jag kan bekräfta att den lever upp till mina förväntningar när det gäller att leverera kraft och fart i en snygg och praktisk inramning.

Design och bekvämlighet

Den snygga kamouflagefärgen skänker Hemfint Elektrisk Fyrhjuling 3000W både stil och karaktär. Det märks att det har lagts vikt vid ergonomisk design, vilket understryks av de välplacerade handtagen och en komfortabel sits som gör långa turer mycket behagliga. Vikten på 245 kg gör att fyrhjulingen känns stadig och följsam under körning, ett bidragande skäl till att den känns som en pålitlig och säker ATV att köra.

Bromseffektivitet

Kraftfulla skivbromsar ger Hemfint Elektrisk Fyrhjuling 3000W en pålitlig och säker bromskapacitet, vilket är nödvändigt när man färdas i terräng eller vid högre hastigheter. Under mina tester upplevde jag snabba och effektiva inbromsningar i alla typer av underlag, vilket ytterligare stärkte min förtroende för denna ATV. Bromssystemets kvalitet är utan tvekan en stor fördel för dig som förare och spelar en central roll i mjukheten och säkerheten i körupplevelsen.

Vägfarande begränsningar

En faktor att beakta är att Hemfint Elektrisk Fyrhjuling 3000W inte är vägregistrerad, vilket innebär att man inte kan använda den i trafik på allmänna vägar. Detta är en begränsning att vara medveten om när man väljer en ATV, men för dem som huvudsakligen vill använda den för fritidsändamål i terräng är det fortfarande ett utmärkt alternativ. Efter att ha testat denna elektriska fyrhjuling kan jag säga att användarnjutningen mer än kompenserar för denna begränsning.

Fördelar

- Pålitlig ATV med mycket kraft
- Snygg kamo-färg
- Bra batteri med lång körsträcka runt 55 km
- Kraftfulla skivbromsar

Nackdelar

- Inte vägreggad

3. Hemfint Fyrhjuling 2200 W - Army

- Bästa Vägreggad El ATV

Hastighet:

45 km/h

Motoreffekt:

2200W

Batteri:

72V52AH

Vikt:

205 kg

Förstaklassig användarupplevelse

Hemfint Fyrhjuling 2200 W - Army erbjuder en förstklassig användarupplevelse tack vare sin kraftfulla 2200W motor, vilket innebär att den kan nå en imponerande topphastighet på 45 km/h. Körkänslan är behaglig och responsiv, vilket gör den både rolig och säker att köra även för nybörjare. Bland fördelarna märks möjligheten att registrera den som moped klass 1 och därmed lagligt kunna köra den på allmän väg.

Imponerande räckvidd och prestanda

När det kommer till prestanda har denna eldrivna ATV mycket att erbjuda. Med en räckvidd på hela 70 km är det möjligt att ta sig långt på en laddning, vilket väcker upptäckarlusten och möjligheten att utforska nya vägar och områden. Den kraftfulla batterikapaciteten på 72V52AH ger dessutom fyrhjulingen den energi som krävs för att bevara sin uthållighet och prestanda under längre utflykter.

Smart funktioner för säkerhet och komfort

Säkerheten är en central del i Hemfint Fyrhjuling 2200 W - Army, och det märks genom funktioner som stöldskydd med nyckellöst lås samt bogsering av mindre släp tack vare den inbyggda draganordningen. Kombinationen av dessa två funktioner innebär att ATV:n både erbjuder en säker och praktisk upplevelse, vilket gör den till ett mycket attraktivt val för den medvetna köparen.

En investering med några baksidor

Det är värt att notera att Hemfint Fyrhjuling 2200 W - Army är det dyraste alternativet på listan, men med tanke på kvaliteten och prestandan kan detta mycket väl vara en investering som lönar sig i det långa loppet. Dock har den en nackdel i form av en lång laddningstid, vilket kan vara besvärande för vissa användare. Sammantaget är denne el ATV en imponerande produkt med små kompromisser som krävs för den höga prestandan och komforten den erbjuder.

Fördelar

- Laglig att köras på allmän väg om den registreras som moped klass 1
- Mycket lång räckvidd på 70 km
- Inbyggt stöldskydd med nyckellöst lås
- Inbyggd draganordning för bogsering av mindre släp

Nackdelar

- Dyraste alternativet på listan
- Lång laddningstid

4. Hemfint Elektrisk Fyrhjuling - 1200W

- Bästa Billiga Elektriska ATV

Hastighet:

42 km/h

Motoreffekt:

1200W

Batteri:

60V20AH

Vikt:

105 kg

Prestanda och körkänsla

När det kommer till prestanda erbjuder Hemfint Elektrisk Fyrhjuling - 1200W en imponerande hastighet på 42 km/h, vilket är mer än tillräckligt för den som vill ha en trevlig och spännande fritidsaktivitet. Den automatiska växellådan gör den lättkörd och passar utmärkt för såväl nybörjare som mer erfarna användare. Det är tydligt att detta är en ATV som passar in i kategorin "mycket för pengarna" med sina prestandaegenskaper.

Lätthanterlighet och passform

Trots sin modesta vikt på 105 kg är Hemfint Elektrisk Fyrhjuling - 1200W överraskande lätt att hantera, även för mindre personer. Detta beror mycket på den välbalanserade viktfördelningen och enkelheten i designen. Manövreringsförmågan i terräng är utmärkt, och det är uppenbart att Hemfint tagit fram en ATV som är enkel och rolig att köra i en rad olika miljöer.

Montering och igångsättning

En av de stora fördelarna med Hemfint Elektrisk Fyrhjuling - 1200W är att den är enkel att montera och börja använda snabbt. Instruktionerna är tydliga, och monteringen innebär inga överraskningar eller komplicerade moment. Den som vill komma igång snabbt och enkelt med sin nya ATV kommer verkligen att uppskatta den här aspekten av Hemfint Elektrisk Fyrhjuling - 1200W.

Begränsningar och nackdelar

Självklart kan man inte förvänta sig att en budgetmässig ATV som Hemfint Elektrisk Fyrhjuling - 1200W ska kunna mäta sig med de dyrare alternativen på marknaden när det gäller styrka och prestanda. Dessutom är det värt att påpeka att den inte är godkänd för trafik på allmän väg. Denna begränsning kan vara något att beakta beroende på ens behov och önskemål för användande av en ATV.

Fördelar

- Mycket billig i jämförelse med premiumalternativ
- Enkel att montera och börja använda snabbt
- Lättkörd med automatisk växellåda
- Lätthanterlig, även för mindre personer

Nackdelar

- Inte alls samma styrka som vissa av de dyrare alternativen på marknaden
- Får inte köras på allmän väg

5. Lyfco Midi EL-ATV 2000W Pro

- Bästa Kompakta El ATV

Hastighet:

45 km/h

Motoreffekt:

2000W

Batteri:

48V20AH

Vikt:

115 kg

Utformning och stabilitet

Lyfco Midi EL-ATV 2000W Pro är en kompakt och stilren ATV som är avsedd för dem som vill ha en smidig och enkel fyrhjuling att köra. Den är lättare och mer smidig jämfört med större alternativ, vilket gör den idealisk för tonåringar och mindre personer. Den stabila konstruktionen skapar en pålitlig grund för en säker körupplevelse.

Bränslealternativ och räckvidd

Denna ELF-ATV fungerar på ett 48V20AH-batteri som ger en motoreffekt på 2000W, och ATV:n är kapabel att nå en topphastighet på hela 45 km/h. En sak som drar ner något är att batteritiden är begränsad, vilket resulterar i en räckvidd som kanske inte är avsett för långa turer. Dock får man komma ihåg att den särskilt är designad som en mer kompakt variant.

Omväxlande terräng och prestanda

Lyfco Midi EL-ATV 2000W Pro klarar sig fint i varierande terräng och är utrustad med rejäla skivbromsar på alla hjul, vilket gör den säker i alla situationer. Även om den kanske inte är avsedd för de tuffaste uppgifterna, presterar den utmärkt för sin storleksklass och kommer ge många härliga körupplevelser.

Beprövad och prisvärd

Denna ATV är ett prisvärt alternativ då du kan räkna med en gedigen prestanda utöver dess smidiga och kompakta design. Den passar perfekt för personer som söker en enkel och bekväm ATV för varsam användning och erbjuder inte bara goda köregenskaper utan också säkerhet. Den vinner mycket på att vara lättmanövrerad och användarvänlig, vilket gör den till en utmärkt investering för dem som inte önskar något större eller mer komplext.

Fördelar

- Lätt och smidig ATV i jämförelse med större alternativ, perfekt för tonåringar och mindre personer
- Kompakt och stabil konstruktion
- Prisvärd
- Rejäla skivbromsar på alla hjul

Nackdelar

- Begränsad batteritid, räckvidden är inte särskilt lång
- Passar inte tuffare uppgifter lika väl som mer rejäla alternativ

El ATV - Jämförelsetabell

Produkt:

Hastighet

Motoreffekt

Batteri

Vikt

62 km/h

4200W

72V52AH

280 kg

55 km/h

3000W

72V20AH

245 kg

Hemfint Fyrhjuling 2200 W - Army

45 km/h

2200W

72V52AH

205 kg

Hemfint Elektrisk Fyrhjuling - 1200W

42 km/h

1200W

60V20AH

105 kg

Lyfco Midi EL-ATV 2000W Pro

45 km/h

2000W

48V20AH

115 kg

Köpguide – El ATV

Räckvidd

Räckvidd är en avgörande faktor att beakta när man köper en el ATV eftersom den direkt påverkar användarens upplevelse och möjligheter. Om en el ATV har en begränsad räckvidd kan det hämma användarens möjlighet att utforska längre sträckor och begränsa deras frihet att färdas i varierande terräng. Att ha en el ATV med längre räckvidd innebär att användaren kan njuta av fler äventyr och möjligheter när de färdas utomhus.

En annan anledning till varför räckvidden är viktig att tänka på när man köper en el ATV är att den påverkar hur ofta användaren behöver ladda batteriet. Det är viktigt att ha en tillräcklig batterikapacitet för att minska antalet laddningsstopp, vilket i sin tur sparar tid och ger användaren en smidigare och bättre upplevelse, särskilt vid längre utflykter. Detta är en av de huvudsakliga nackdelarna med att använda en elektrisk fyrhjuling istället för bensindrivna ATV, då det är enklare att bara fylla upp tanken med bensin när det tar slut.

Slutligen är räckvidd och batterikapacitet också relevanta i samband med användarens säkerhet. Om batteriet tar slut mitt under en tur påverkar det föraren och potentiellt passagerarnas säkerhet. Det är därför avgörande att investera i en el ATV med tillräcklig räckvidd och batterikapacitet för att undvika sådana situationer och säkerställa att användaren kan återvända tryggt efter sina turer.

Prestanda & Motor

När det gäller prestanda vid köp av en el ATV, är det avgörande att noggrant undersöka de tekniska specifikationerna och jämföra dem med användningsområdet. Prestandan påverkar din körupplevelse direkt och därför är det viktigt att tänka på faktorer som hastighet och acceleration. Om du planerar att använda ATV:n för både arbete och fritid kan bättre prestanda innebära snabbare förflyttningar och kortare tid att utföra uppgifter. Det blir då ett mer effektivt verktyg för dig.

Utöver hastighet och acceleration är terrängegenskaperna hos en el ATV en kritisk aspekt att fundera över. En ATV med bra terrängegenskaper kan ta sig fram i varierande terräng, övervinna sluttningar och ojämnheter samt underlätta manövreringen i specifika arbetsbehov. Genom att tänka på terrängegenskaperna, säkerställer du en mer användarvänlig och smidig upplevelse som kan anpassa sig efter föränderliga förhållanden utomhus. En el ATV med bra prestanda i terrängen ger dig alltså en högre grad av mångsidighet och pålitlighet.

Sammanfattningsvis spelar prestandan en mycket viktig roll när du ska köpa en el ATV. Det är viktigt att överväga både hastighet, acceleration och terrängegenskaper för att göra det bästa valet för dina behov. Genom att hitta en ATV som erbjuder lämplig prestanda säkerställer du att du får ut mest möjliga nytta av din investering och att du kan använda fordonet på ditt önskade sätt, oavsett om det är för arbete eller fritid. Kom ihåg att elektriska fyrhjulingar för barn rimligtvis är betydligt svagare än modellerna skapade för fullvuxna personer.

Kvalité & Hållbarhet

Kvalitet är en avgörande faktor att tänka på vid köp av en el ATV eftersom det påverkar både prestanda och livslängd. En högkvalitativ el ATV kommer att erbjuda en bättre användarupplevelse, ökad pålitlighet och längre driftstid, vilket leder till att du får mer valuta för pengarna. Det är därför viktigt att investera i en pålitlig och välbyggd ATV för att minimera eventuella problem och underhållskostnader.

Att köpa en el ATV från en pålitlig tillverkare är också viktigt eftersom det ökar chansen för att få support, garanti och service om det skulle uppstå problem. En tillverkare med gott rykte kommer att vilja skydda sitt varumärke och därför erbjuda kunderna kvalitetsprodukter. När du granskar recensioner och utvärderingar från tidigare kunder kommer det att ge dig vägledning och försäkran om att du väljer en ATV som kommer att tjäna dig väl under lång tid framöver.

Sist men inte minst, att investera i en el ATV av god kvalitet innebär att du får en ATV som har tillverkats med högkvalitativa material och har genomgått strikt kvalitetskontroll. Detta minimerar risken för att din el ATV drabbas av prestandaproblem och oundvikliga reparations- eller bytearbeten. Ett kvalitetsfokus ökar även chanserna att fyrhjulingen fungerar bra med diverse tillbehör, såsom snöplog eller slaghacka.

Pris

Priset på en el ATV kan vara en avgörande faktor vid köp, eftersom det för vissa kan innebära en större investering. Därför är det viktigt att överväga priset och jämföra det med produktens kvalitet och prestanda. Genom att jämföra priser från olika tillverkare och återförsäljare kan du hitta den bästa dealen och undvika onödiga kostnader. Tänk även på att bättre kvalité kan innebära färre framtida underhållskostnader, så utgå inte bara från det lägsta priset.

När man tittar på priset är det även viktigt att överväga vad som ingår i det. Det kan finnas skillnader mellan vad som erbjuds av olika tillverkare och återförsäljare, både gällande produktens egenskaper och den service som erbjuds. En el ATV med en längre garanti och bättre service kan vara värd något högre pris eftersom detta kan innebära färre problem och bekymmer på längre sikt.

Att fokusera på priset när man köper en el ATV är viktigt eftersom det säkerställer att man får valuta för sina pengar. En väl avvägd kombination mellan pris, kvalité, och prestanda leder oftast till den bästa upplevelsen och en långvarig investering. Därför rekommenderas det att spendera tid på att undersöka och jämföra olika alternativ innan man fattar ett beslut om vilken el ATV man ska investera i.

Miljöpåverkan & Energiförbrukning

Miljövänlighet är en av hörnstenarna när det gäller att köpa en el ATV, eftersom de erbjuder en betydligt lägre miljöpåverkan jämfört med traditionella bensindrivna fordon. Detta är särskilt viktigt eftersom förbrukningen av fossila bränslen medför allvarliga miljökonsekvenser, såsom utsläpp av växthusgaser, luftföroreningar och bidrar till klimatförändringar. Genom att välja en el ATV påverkar du inte bara din egen totala koldioxidavtryck, men självklart också miljön för de kommande generationerna.

Det är viktigt att fokusera på energieffektivitet och utsläppsnivåer när man köper en el ATV eftersom dessa faktorer direkt påverkar fordonets miljövänlighet. En el ATV med hög energieffektivitet och låga utsläppsnivåer minskar förbrukningen av elektricitet och produktionsavfall, vilket är positivt både för plånboken och miljön. När du jämför olika modeller är det vettigt att ta reda på vilka tekniker och innovationer som hjälper till att göra fordonet mer miljövänligt, som exempelvis energibesparande motorer och batterier med lång livslängd.

Slutligen är det avgörande att fundera kring hur el ATV:n kan hanteras när den inte längre är i bruk. Att köpa en el ATV med hållbara och återvinningsbara material innebär högre grad av ansvar gentemot miljön. Se därför till att ta reda på om tillverkaren erbjuder möjligheter för återvinning och miljövänlig avyttring, så att du inte endast njuta av din el ATV och dess prestanda under användning, utan också veta att du har tagit hänsyn till miljöaspekterna även efter fordonets livscykel har nått sitt slut.

- Bäst i Test El ATV

Hemfint Elektrisk Fyrhjuling 4200W är vårt val och är den modell som presterat bäst i vårt test av El ATV.

 Om författaren

Arvid Axelsson är en den huvudsaklige fordonstestaren här på Fordonsarkivet. Han har gjort sig känd för sin förmåga att ge grundliga och insiktsfulla recensioner av en mängd olika fordon, från klassiska bilar till moderna elmopeder och allt däremellan. Arvids omfattande kunskap och öga för detaljer, tillsammans med hans äkta passion för fordon, har gjort honom till en betrodd röst inom branschen.