Eltra Premium Plus är en elsparkcykel som erbjuder en stark känsla av kraft och prestanda. Den robusta konstruktionen och de välgenomtänkta detaljerna gör denna modell till ett attraktivt val för entusiaster.

Specifikationer och Körförmåga

Denna elsparkcykel är utrustad med en 500 watt motor som levererar imponerande acceleration, vilket gör att den klarar av även de brantaste uppförsbackarna utan problem. Tack vare den kraftfulla motorn kan Eltra Premium Plus nå en topphastighet på 45 km/h, vilket är exceptionellt snabbt för en elsparkcykel. Notera dock att på grund av denna höga topphastighet är den inte laglig att köra på allmän väg i Sverige, utan endast inom inhägnat område.

Den specificerade räckvidden är 50-60 km, vilket överträffar många andra modeller på marknaden. Men det är viktigt att komma ihåg att den faktiska räckvidden kan variera beroende på hur elsparkcykeln används, inklusive faktorer som körläge, terräng och förarens vikt.

Funktionalitet

Eltra Premium Plus erbjuder tre olika körlägen att välja mellan, vilka bestämmer elsparkcykelns effekt och topphastighet. Skivbromsarna fram och bak garanterar tillförlitlig bromsverkan. Bromsarna kan dock upplevas som lite svampiga, och vissa justeringar kan behövas för att förbättra känslan.

För ökad säkerhet i trafiken är elsparkcykeln utrustad med fram- och bakljus, bromsljus, och även blinkers – en ovanlig men mycket uppskattad funktion på elsparkcyklar. En LCD-display visar viktig information som hastighet, batterinivå och valt körläge, och ett elektroniskt signalhorn är också inbyggt för att förbättra synligheten i trafiken.

Komfort och Användarupplevelse

En av de starkaste punkterna hos Eltra Premium Plus är dess komfort. De 10 tum luftfyllda däcken och den effektiva dämpningen fram bidrar till en mjuk och behaglig körupplevelse, även på ojämna underlag. Batteriet är placerat under ståplattan, vilket sänker tyngdpunkten och bidrar till ökad stabilitet under körning.

Ståplattan är generöst stor och ger utrymme för olika ståställningar, och styret kan justeras i höjd för att passa alla användare. Däremot kan styret vicka lite fram och tillbaka vid acceleration eller bromsning. Detta är dock ett relativt mindre problem och är inte unikt för Eltra Premium Plus, utan förekommer även på andra elsparkcyklar med liknande låsmekanismer.