Niu M1 Pro, en del av M-serien från det innovativa kinesiska företaget NIU, är en elektrisk smart-scooter som kombinerar högkvalitativ teknik med stilren design. Det är viktigt att notera att M1 Pro inte längre produceras, men den ersattes av modellen MQi Pro.

Introduktion

Företaget NIU grundades av den tidigare CTO:n för Baidu (det kinesiska Google) och en tidigare anställd på Microsoft. Deras mål var att skapa en högkvalitativ elektrisk scooter med den senaste tekniken och designen. M1 Pro var resultatet av denna vision, en scooter som skapades med extra uppmärksamhet på säkerhet och smarta funktioner.

Specifikationer

Niu M1 Pro har en topphastighet på 15 och 31 mph (24 och 50 km/h) och drivs av en motor med en effekt på 1.2 kW (1.6 hp). Scootern väger 128 lbs (58 kg) och använder ett 18650 Lithium-batteri. Batteriets livslängd sträcker sig över 2 000 cykler, vilket ger scootern en räckvidd på 62 miles (100 km) per laddning. En fullständig laddning tar cirka 6 timmar.

Scootern har även en Kinetic Energy Recovery System (KERS), eller regenerativ bromsning, där energi från bromsning återförs till batteriet. Batteriet, som väger endast 18 lbs (8 kg), kan laddas vid vilket som helst vanligt eluttag.

Körförmåga och Funktioner

Niu M1 Pro erbjuder två körlägen: Eco och Performance, vilket gör den anpassningsbar för olika körsituationer. Dess motor, utvecklad i samarbete med Bosch, är designad för att uppnå lägre energiförbrukning samtidigt som den behåller snabb acceleration för stadskörning.

En av de mest slående funktionerna hos M1 Pro är dess smarta egenskaper. Scootern kan anslutas till en smartphone, vilket gör det möjligt att övervaka batteriet, GPS, körhistorik och mycket mer genom NIU-appen. Appen ger även en anti-stöldfunktion som varnar föraren när scootern flyttas. Med GPS är det möjligt att spåra scooterns position i realtid.

Utöver detta har M1 Pro flera andra smarta funktioner, som cruise control, parkeringsassistent, ett sensorbaserat säkerhetsvarningssystem, och mycket mer. Scootern har även en fjärrkontroll för att lokalisera scootern i mörker. När fjärrkontrollen trycks ned, tänds scooterns lampor och den gör ett ljud.

Säkerhet

Säkerhet har prioriterats när det gäller M1 Pro. Dess strålkastare använder state-of-the-art silikon-på-silikon LED-teknik, vilket ger större ljusstyrka samtidigt som energiförbrukningen minskar. Strålkastaren är designad för att tillhandahålla både låg och hög ljuskägla för en bekväm synfält. Med en 270° synlighet ger M1 Pro:s bakljus en extra säkerhetslager och en distinkt och ikonisk design. Dessutom har M1 Pro en 360° ljuskrans runt scootern för extra säkerhet på natten, samt automatiska blinkers och varningsljus.

Slutsats

Sammanfattningsvis, NIU M1 Pro är en sofistikerad, säker och smart el-scooter utrustad med en mängd praktiska och högteknologiska funktioner. Med sin eleganta design och olika färgalternativ är det en scooter som inte bara är funktionell, utan också estetiskt tilltalande. Även om M1 Pro inte längre produceras, erbjuder den fortfarande en inblick i den typ av innovation och kvalitet som kan förväntas av NIU:s produkter.