Xiaomi Mi Pro 2 är en välbyggd och snabb e-scooter med en imponerande räckvidd. Den har en räckvidd på cirka 45 km och en kraftfull 300W motor som kan öka sin effekt till 600W under tunga belastningar. Trots sin imponerande prestanda är den inte lika bärbar som vissa konkurrenter och kan vara klumpig att förvara. Dessutom är appen grundläggande och skydd mot punktering kostar extra.

Design

Designmässigt ser mycket av Xiaomi Mi elektriska scooter-serie likadant ut, med en stomme och handtag av rymdgrad aluminium, medan huvudplattformen, batteripackshöljet och bakskärmen är tillverkade av robusta plaster. Den har även en kraftfull LED-strålkastare, samt ett bakre bromsljus som kan ställas in till att vara permanent på via en medföljande smartphone-app. För att vara i linje med ny europeisk lagstiftning har Pro 2 också fram-, sida- och bakreflektorer för ökad synlighet. Skotern är enkel att fälla ihop tack vare en snabbutlösare vid basen av huvudhandtagsstammen.

Körkvalitet

På prestandafronten har Xiaomi Mi Pro 2 en maxhastighet på 25 km/h, en räckvidd på 45 km, väger 14,2 kg och har en 300W motor (600W max output). Den är IP54-klassificerad för vattentålighet och har 8,5 tums däck. Maxbelastningen är 100 kg och batteriet är inte avtagbart. Scootern har tre hastighetsinställningar.

Ride-kvaliteten är mycket bra tack vare de 8,5-tums pneumatiska däcken, som gör ett utmärkt jobb med att jämna ut stötar i vägen och hantera tuffare ytor. Den extra stora sparkbrädan erbjuder också en mycket bekväm plattform för längre resor. Batterilivslängden är imponerande och varade en hel vecka av korta turer i Sport-läge utan att äta mycket in i batterilivet.

Xiaomi Mi Pro 2 har IP54-klassificering för vattentålighet, vilket innebär att den teoretiskt sett är skyddad mot vattenstänk från alla vinklar. Detta innebär dock inte att den är helt vattentät. Körupplevelsen är snabb och smidig, med den känsliga tumgasen som är lätt att modulera. Den har också en kraftfull bakre hydraulisk skivbroms och regenerativ bromsning i framhjulsmotorn, vilket säkerställer att stoppavstånden är korta.

App & Smart Funktion

Xiaomi Mi Pro 2 kräver Xiaomi Home smartphone-appen för att fungera. Detta är inte omedelbart uppenbart när man först packar upp skotern. Det finns ett antal appar på App Store och Google Play som antyder att de är kompatibla med Xiaomi’s sortiment av scootrar, men de är det inte.